Wrap ili oslikavanje vozila

Što je car wrap/oslikavanje vozila?

Wrap je samoljepljiva folija koja se aplicira direktno na originalnu boju vozila. Aplikacija wrap folije dopušta promjenu izgleda vozila u vrlo kratkom roku. Car wrap je u Hrvatskoj poznat pod nazivom ‘oslikavanje vozila’.

Što je uključeno u car wrap?

Car wrap sastoji se od tri faze. Prva faza je dizajn koji uključuje točno mjerenje vozila i samo dizajniranje grafike koja će se instalirati na vozilo. Druga faza je produkcijska faza gdje se grafika printa i potom laminira da bi se zaštitila od mehaničkih oštećenja i UV zraka koje mogu dovesti do blijeđenja grafike kroz vrijeme. Treća faza je instalacija gdje se folija aplicira na vozilo. Ponekad može biti i četvrta faza gdje se folija skida sa vozila.

Koja je razlika između parcijalnog i kompletnog car wrap-a?

Ukoliko se oslikava cijelo vozilo, radi se o kompletnom wrap-u ili oslikavanju vozila, sve ostalo se naziva parcijalno oslikavanje ili parcijalni wrap.

Koliko aplicirana folija može ostati na mom vozilu?

Normalno aplicirana folija može ostati između 1 i 7 godina, prema preporuci proizvođača folije.

Da li će folija oštetiti boju na mom autu?

Ne. Car wrap folija neće oštetiti originalnu tvorničku boju. Ako Vaše vozilo ima oštećenje boje ili je vozilo bilo naknadno farbano postoji mogućnost da se pri skidanju folije takvi djelovi skinu zajedno sa folijom. Folije se ne mogu zalijepiti na hrđu.

Da li trebam oprati vozilo prije instalacije?

Da. Vozilo mora biti očišćeno od prašine, blata, voska, ulja i sličnih zaprljanja. Isto tako mora biti očišćeno od sredstava za zaštitu vozila jer takva sredstva mogu spriječiti lijepljenje folije za vozilo.

Koliko traje postavljanje wrap folije na vozilo?

Ovisi o veličini vozila. Primjerice, za osobne automobile proces traje 2 do 3 dana. Također, vozilo bi trebalo ostati stajati jedan cijeli dan bez vožnje, kako bi se wrap folija dobro zalijepila za površinu.

oslikavanje vozila

Ako je dio wrap folije oštećen, da li se može popraviti?

Da. Oštećeni segmenti mogu se naknadno zamijeniti nakon prvog postavljanja folije.

Kako mogu opravdati cijenu car wrap-a?

Ako koristite Vaše oslikano vozilo kao reklamu, ne postoji povoljniji način oglašavanja. Dokazano je da cijena po impresiji (cost per impression – CPI) car wrap-a manja od drugih oblika oglašavanja kao što su billboardi, televizija, radio ili oglasi u novinama.

Ako koristite car wrap da bi poboljšali izgled vozila, klasične metode kao što su bojanje ili airbrush nisu u mogućnosti izvesti cijelu širinu mogućnosti koje nudi car wrap.

Da li se aplicirana wrap folija može jednostavno skinuti?

Da. Za razliku od polimerne folije ili kineskih varijanti koje se mogu pronaći na našem tržištu, wrap folija je dizajnirana da se jednostavno skida s površine vozila i pritom ne ostavlja tragove ljepila na laku.

Da li mogu vidjeti kroz foliju koja je zalijepljena na prozore?

Da, možete vidjeti kroz foliju jer se na prozore aplicira prozorska grafika koja je namjenjena za prozore.

Da li je normalno da se na apliciranoj foliji nalaze neki mjehurići ili nabori?

Da, na kompletnom car wrap-u je normalno da se tu i tamo nalazi pokoji mjehurić ili nabor. Postoje mnoge tehnike koje smanjuju nepravilnosti tijekom aplikacije, ali i najbolji instalateri ne mogu eliminirati nabore na jako konkavnim i zaobljenim površinama. Normalno, na ravnim površinama ne smije biti ni balončića ni nabora.

Koja je moja garancija?

O našem trošku zamijenit ćemo bilo koji segment koji ima tvorničku grešku ili grešku prilikom instalacije bez naplate do 1 godine. Ukoliko ste imali prometnu nezgodu pri kojoj je došlo do oštećenja car wrap-a možemo vam zamijeniti oštećene dijelove, ali trošak zamjene morate podmiriti Vi ili Vaše osiguranje. Ne možemo dati garanciju za foliju na plastici, silikonu, gumenim dijelovima ili na kromiranim dijelovima, s obzirom da wrap folija nije primarno namjenjena za takve površine.

Stojimo iz našeg rada i ako ima bilo kakvih poteškoća posvetit ćemo Vam našu punu pozornost.

Naši radovi: